Η Upcycling Day TM είναι μια φιλική ημέρα κατά την οποία οι άνθρωποι φέρνουν τα αντικείμενά τους στο δρόμο.
Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να τα παραλάβει δωρεάν.

Είστε κάποιος που ξεχειλίζει από ενέργεια και αισιοδοξία; Πιστεύετε, όπως κι εμείς, στη δύναμη της κοινότητας και στις μικρές δράσεις που μπορούν να κάνουν τη μεγάλη διαφορά; Χτυπάει πιο δυνατά η καρδιά σας στη σκέψη να μετατρέψετε τον δρόμο σας, τη γειτονιά σας, το χωριό σας ή την πόλη σας σε ένα μέρος όπου τα δωρεάν αντικείμενα αποκτούν μια δεύτερη ζωή; Τότε είστε ακριβώς το άτομο που ψάχνουμε!

Μαζί θα βεβαιωθούμε ότι μπορείτε να οργανώσετε ένα επιτυχημένο Upcyclingday και να ξεκινήσετε τα πράγματα με επιτυχία. Έχουμε υλικό μάρκετινγκ και ένα κιτ οργάνωσης για εσάς. Και πολλές ιδέες για να κάνετε την ημέρα ακόμα πιο διασκεδαστική. Έχουμε επίσης ένα εκπαιδευτικό πακέτο για τα παιδιά.

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε κάτι καλό για τη γειτονιά και να μειώσουμε τα απορρίμματα!

Στα ολλανδικά, μπορούμε να το παρέχουμε στη γλώσσα σας

καλό για το περιβάλλον

καλό για το πορτοφόλι

διδακτικό για τα παιδιά

προωθεί την κοινωνική συνοχή

εμπνευσμένη και δημιουργική

πρόστιμο για την rue de l'environnement

Χρησιμοποιήστε τον εντοπισμό μας για να βρείτε όλα τα πράγματά σας

Η ανακύκλωση είναι καλύτερη από την ανακύκλωση!

Πώς διαφέρει η ιδέα της Upcyclingday

Η Upcyclingday αφορά την κοινή χρήση και την επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων, χωρίς να τα πουλάτε. Αυτό κάνει το Upcyclingday πολύ διαφορετικό από ένα συνηθισμένο παζάρι γκαράζ ή μια αγορά χαλιών. Μπορεί να φαίνεται σαν μια μικρή απόχρωση, αλλά στην πραγματικότητα κάνει όλη τη διαφορά. Επιτρέψτε μου να σας δώσω ένα παράδειγμα από τη δική μου ζωή.

Οι ηλικιωμένοι

Οι γονείς μου, γεννημένοι στην εποχή του baby boom, ζουν σε ένα ευρύχωρο σπίτι και ευτυχώς δεν έχουν οικονομικές ανησυχίες. Αλλά η ιδέα να περάσουν μια ολόκληρη μέρα πουλώντας πράγματα δεν τους αρέσει καθόλου. Και ειλικρινά, ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει; Αυτό που αγαπούν είναι να βοηθούν τους άλλους και να φροντίζουν το περιβάλλον. Η Upcyclingday ταιριάζει απόλυτα με τις αξίες τους. Τους αρέσει η ιδέα να μπορούν να αφήνουν τα πράγματά τους έξω από το σπίτι το πρωί και να παίρνουν ό,τι έχει απομείνει μέσα στο τέλος της ημέρας.

Τα παιδιά

Η Upcyclingday δεν είναι μόνο καλή για το περιβάλλον, αλλά και πολύ διασκεδαστική για τα παιδιά, τα οποία μπορούν να περιηγηθούν στα αντικείμενα, να ανακαλύψουν κρυμμένους θησαυρούς και να μάθουν για τη βιώσιμη ανάπτυξη με παιγνιώδη τρόπο. Επιπλέον, η εκδήλωση συμβάλλει επίσης στην καταπολέμηση της φτώχειας, καθώς οι λιγότερο εύποροι άνθρωποι μπορούν να βρουν δωρεάν αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Πρόκειται για μια κατάσταση στην οποία όλοι κερδίζουν.

Είναι μια γιορτή για το μοίρασμα, τη βοήθεια, τη μάθηση και την προστασία του πλανήτη μας, όλα αυτά σε μια ημέρα διασκεδαστικών ανακαλύψεων. Και όλα αυτά χωρίς να ξοδέψετε ούτε μια δεκάρα.

Εγγεγραμμένο εμπορικό σήμα: 018722448

Πακέτο μάρκετινγκ και οργάνωσης

Διαθέτουμε μια δέσμη μέτρων μάρκετινγκ και οργανωτικών μέτρων που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και να βελτιώνονται συνεχώς. Στο μέλλον, το πακέτο μάρκετινγκ θα αποτελείται από επαναχρησιμοποιήσιμες αφίσες και πινακίδες και το οργανωτικό πακέτο θα περιλαμβάνει έναν πλήρη οδικό χάρτη, με όλη την απαραίτητη επικοινωνία. Σκεφτείτε την επικοινωνία με τους κατοίκους, τα σχολεία, τα editorials, τα εργαλεία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ.

Στείλτε μας ένα e-mail για να λάβετε την υψηλή ανάλυση αυτής της αφίσας

Παράδειγμα Youtube

Κιτ κατάρτισης για παιδιά και εκπαιδευτικούς σχετικά με την ανακύκλωση

Παράδειγμα Instagram

Μια μέρα

Μια ηλιόλουστη μέρα στο Eibelstadt, ξεκινήσαμε μια απροσδόκητη περιπέτεια αναζητώντας οθόνες CD που είχαμε βρει στο eBay. Η φιλική πωλήτρια επισήμανε μια ειδική εκδήλωση στο χωριό: την Upcyclingday. "Κοιτάξτε και δίπλα", μας είπε, "υπάρχουν υπέροχα δωρεάν πράγματα!

Ενθαρρυμένοι από αυτή τη νέα ιδέα, ακολουθήσαμε τις οδηγίες της και σύντομα ανακαλύψαμε ότι ολόκληρο το χωριό είχε μετατραπεί σε έναν θησαυρό επαναχρησιμοποιημένων αντικειμένων. Υπήρχαν ενδιαφέροντα ευρήματα όπου κι αν κοιτάξαμε. Με ένα στέισον βάγκον γεμάτο ευρήματα κατευθυνθήκαμε προς το σπίτι.

Το βράδυ επέστρεψα στο χωριό. Ένα φιλικό ηλικιωμένο ζευγάρι είχε ακόμα μερικά βαριά παλιά ξύλινα βαρέλια που ήθελε να ξεφορτωθεί. Όταν ο γιος μου με είδε να έρχομαι, φώναξε με ενθουσιασμό: "Καρέκλες πειρατών! Τα μάτια του έλαμπαν από ενθουσιασμό στην ιδέα να αποκτήσει τις δικές του πειρατικές καρέκλες.

Κατά την άποψή μας, η Upcyclingday είχε μόνο πλεονεκτήματα. Είναι καλό για το πορτοφόλι μας, είναι καλό για το κλίμα και, πάνω απ' όλα, είναι εκπαιδευτικό για τα παιδιά. Επιπλέον, έφερε μια ζεστή ατμόσφαιρα στο χωριό, όπου οι άνθρωποι συναντήθηκαν. Έτσι, μια συνηθισμένη μέρα μετατράπηκε σε μια περιπέτεια γεμάτη εκπλήξεις, με χαρούμενα παιδιά και ενήλικες. Για τα παιδιά, η Ημέρα Ανακύκλωσης μετατράπηκε σε ένα πραγματικό πάρτι. Οι δρόμοι γέμισαν με "δώρα" και ενθαρρύνθηκαν να σκεφτούν για τη βιώσιμη ανάπτυξη. "Τα ρωτήσαμε: "Ακόμα παίζετε με αυτό; "Μπορεί αυτό να πάει σε άλλο παιδί;" Όχι μόνο ευαισθητοποιήθηκαν για το περιβάλλον, αλλά έμαθαν επίσης την αξία του μοιράσματος και τη σημασία των θησαυρών από δεύτερο χέρι.

Όταν είπα στους γονείς μου για αυτή τη νέα ιδέα, ενθουσιάστηκαν αμέσως. Πάντα δυσκολεύονταν να δεχτούν την ιδέα της πώλησης μέσω διαδικτυακών πλατφορμών. Η ταλαιπωρία με τους ξένους που έρχονταν δεν ήταν γι' αυτούς. Αλλά και το να κάθεστε όλη μέρα στο γκαράζ σας για μια πώληση γκαράζ ή να πηγαίνετε για μια μέρα χαλί κάπου, σίγουρα δεν ήταν ούτε γι' αυτούς. Από την άλλη πλευρά, η ιδέα να βάζουν πράγματα στην πόρτα τους και να βοηθούν άλλους ανθρώπους τους άρεσε.

Σε έναν κόσμο όπου ο καταναλωτισμός είναι συχνά ο κανόνας, η Upcyclingday προσφέρει μια αναζωογονητική προσέγγιση της ανάκτησης των πραγμάτων που έχουμε. Γι' αυτό θέλουμε να βοηθήσουμε τις γειτονιές και τους δήμους να οργανώσουν τη δική τους ημέρα ανακύκλωσης.

Weno Geerts

Made with ❤️