Upcycling Day TM är en vänlig dag då människor tar med sig sina föremål till gatan.
Alla som är intresserade kan hämta dem gratis.

Är du en person som sprudlar av energi och optimism? Tror du, precis som vi, på kraften i samhället och på små åtgärder som kan göra stor skillnad? Slår ditt hjärta snabbare vid tanken på att förvandla din gata, ditt kvarter, din by eller din stad till en plats där gratisföremål får ett andra liv? Då är du precis den person vi letar efter!

Tillsammans ser vi till att du kan organisera en lyckad Upcyclingday och få en flygande start. Vi har marknadsföringsmaterial och ett organisationskit till dig. Och massor av idéer för att göra dagen ännu roligare. Vi har också ett utbildningspaket för barn.

Låt oss tillsammans göra något bra för grannskapet och minska avfallet!

På nederländska, vi kan tillhandahålla det på ditt språk

bra för miljön

bra för plånboken

instruktiv för barn

den främjar social sammanhållning

inspirerande och kreativ

bra för rue de l'environnement

Använd vår sökfunktion för att hitta alla dina saker

Upcycling är bättre än återvinning!

På vilket sätt är Upcyclingday-konceptet annorlunda?

Upcyclingday handlar om att dela och återanvända saker, utan att sälja dem. Det gör Upcyclingday till något helt annat än en vanlig loppis eller mattmarknad. Det kan verka som en liten nyans, men i verkligheten gör det hela skillnaden. Låt mig ge dig ett exempel från mitt eget liv.

Äldre personer

Mina föräldrar, baby boomers i all ära, bor i ett rymligt hus och har lyckligtvis inga ekonomiska bekymmer. Men tanken på att tillbringa en hel dag med att sälja saker tilltalar dem inte alls. Och ärligt talat, vem kan klandra dem? Det de älskar är att hjälpa andra och ta hand om miljön. Upcyclingday passar perfekt in i deras värderingar. De älskar tanken på att kunna lämna sina saker utanför huset på morgonen och ta in det som är kvar i slutet av dagen.

Barnen

Upcyclingday är inte bara bra för miljön, det är också roligt för barn, som kan bläddra bland föremålen, upptäcka dolda skatter och lära sig om hållbar utveckling på ett lekfullt sätt. Dessutom bidrar evenemanget till att bekämpa fattigdom, eftersom mindre välbärgade människor kan hitta gratis föremål som de kan använda på ett bra sätt. Det är en win-win-situation.

Det är ett firande av att dela, hjälpa, lära och skydda vår planet, allt förpackat i en dag med roliga upptäckter. Och allt utan att spendera ett öre.

Varumärke: 018722448

Paket för marknadsföring och organisation

Vi har ett paket med marknadsförings- och organisationsåtgärder som kan återanvändas och kontinuerligt förbättras. I framtiden kommer marknadsföringspaketet att bestå av återanvändbara affischer och skyltar, och det organisatoriska paketet kommer att innehålla en komplett färdplan, med all nödvändig kommunikation. Tänk på kommunikation med invånare, skolor, redaktionella artiklar, verktyg för sociala medier etc.

Skicka oss ett e-postmeddelande för att få en högupplöst version av denna affisch

Youtube-exempel

Utbildningspaket för barn och lärare om upcycling

Exempel från Instagram

En dag

En solig dag i Eibelstadt gav vi oss ut på ett oväntat äventyr för att leta efter CD-displayer som vi hade hittat på eBay. Den vänliga försäljaren tipsade oss om ett speciellt evenemang i byn: Upcyclingday. "Titta även i grannhuset", sa hon till oss, "där finns det fina gratissaker!

Uppmuntrade av detta nya koncept följde vi hennes instruktioner och upptäckte snart att hela byn hade förvandlats till en skattkammare av återanvända föremål. Det fanns intressanta fynd överallt där vi tittade. Det var med en kombi full av fynd som vi begav oss hemåt.

På kvällen återvände jag till byn. Ett vänligt äldre par hade fortfarande några tunga gamla trätunnor som de ville göra sig av med. När min son såg mig komma ropade han entusiastiskt: "Piratstolar! Hans ögon lyste av spänning inför tanken på att ha sina egna piratstolar.

Enligt vår mening hade Upcyclingday bara fördelar. Det är bra för plånboken, det är bra för klimatet och framför allt är det lärorikt för barnen. Dessutom skapade det en varm atmosfär i byn, där människor kom samman. Så en vanlig dag förvandlades till ett äventyr fullt av överraskningar, med glada barn och vuxna. För barnen förvandlades återvinningsdagen till en riktig fest. Gatorna var fulla av "presenter" och de uppmuntrades att tänka på hållbar utveckling. "Vi frågade dem: 'Leker du fortfarande med den här? "Kan den gå till ett annat barn?" De blev inte bara medvetna om miljön, utan lärde sig också värdet av att dela med sig och vikten av begagnade skatter.

När jag berättade för mina föräldrar om det nya konceptet blev de genast entusiastiska. De har alltid haft svårt att acceptera tanken på att sälja via onlineplattformar. Krånglet med främlingar som kommer in var inget för dem. Men att sitta i garaget hela dagen för en garageförsäljning, eller att åka på en mattdag någonstans, var verkligen inte heller något för dem. Å andra sidan tilltalades de av tanken på att kunna sälja saker utanför dörren och hjälpa andra människor.

I en värld där konsumism ofta är normen, erbjuder Upcyclingday en uppfriskande syn på att återvinna de saker vi har. Det är därför vi vill hjälpa stadsdelar och kommuner att organisera sin egen återvinningsdag.

Weno Geerts

Made with ❤️